Chlorella proszek - 600g - Bio Planet
Ekologiczna chlorella w proszku to rodzaj jednokomórkowej mikroalgi o kształcie kulistym. Swój ciemnozielony kolor i nazwę zawdzięcza chlorofilowi - naturalnemu barwnikowi. Wyróżnia się bardzo wysoką zawartością błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego. Chlorellę można dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.
Ekologiczna chlorella w proszku to rodzaj jednokomórkowej mikroalgi o kształcie kulistym. Swój ciemnozielony kolor i nazwę zawdzięcza chlorofilowi - naturalnemu barwnikowi. Wyróżnia się bardzo wysoką zawartością błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego. Chlorellę można dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.
Chlorella należy do grupy alg i charakteryzuje się wyjątkowymi właściwościami prozdrowotnymi. Algi, to glony powszechnie porastające zbiorniki morskie i oceaniczne. Chlorella wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn, szkodliwych metabolitów i produktów przemiany materii. Jest źródłem związków odżywczych, chętnie wykorzystywanych przez nasz organizm do wielu podstawowych procesów metabolicznych.
Wiele mówi się o zdolnościach chlorelli do obniżania poziomu złego cholesterolu we krwi, który może przyczynić się do miażdżycy tętnic. Ponadto chlorella usprawnia procesy metaboliczne, a tym samym przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu glukozy we krwi, wspomagając ochronę przed cukrzyca typu II. Ponadto wspomaga układ odpornościowy i pomaga neutralizować wolne rodniki.
Zalecane zastosowanie:
- podczas stosowania diety odchudzającej czy wegetariańskiej,
-regeneracja i rekonwalescencja organizmu narażonego na długotrwały stres lub inne obciążenia,
- po zabiegu operacyjnym, napromieniowaniu; dla osób wystawionych na długotrwałe zanieczyszczenie środowiska,
- profilaktyka przeciwnowotworowa,
- pomocna w schorzeniach chronicznych, takich jak:
- reumatyzm,
- artretyzm,
- cukrzyca,
- zaburzenia ciśnienia,
- zaburzenia trawienia i wchłaniania,
- w wirusowych i bakteryjnych infekcjach oraz grzybicach.